onsdag den 22. august 2007

Der sker ting hele tiden!

Vi laver konstant noget heroppe, så når vi endelig kommer hjem, er man bare så træt, at vi ikke lige får blogget så meget, som vi gerne ville.

Mandag og tirsdag i sidste uge var vi på centret. Onsdag var der indkaldt til HIV information for alle medarbejdere på centret. Ganske spændende .. ikke så meget at høre om, hvad HIV og AIDS er, men at få informationen med basis på, hvordan man taler med ungerne om det, og hvilke muligheder og tilbud man kan give dem. Det er lidt aktuelt, da en af vores unger netop er blevet testet HIV positiv og onsdag morgen blev indlagt til afvænning for stoffer.

Torsdag var der gade marked i Oceanside. Vi har været med en gang før, men denne gang var det os, der stod for det sammen med Lacie og Shelly, der også arbejder på centret. Det er påtvunget, at vi er i ført vores lilla Barney tshirts, og sådan så Barney 1, Barney 2 og Barney 4 ud .. Barney 3 tog billeder.

Fredag var der træning for nye frivillige .. nogle små, skræmte piger, som det bliver spændende at se, om de holder til noget som helst. Efter træningen var vi i det nye center for at male. Hele centret flytter længere ned mod stranden, hvor de har fået et lille hus, hvor der vil blive muligehed for at ungerne også kan få et bad og få vasket tøj .. Ting, der er stor mangel på der, hvor vi er nu, og som både vil gøre en masse for ungernes velbefindende, men som også vil spare en del på tøjbudgettet heroppe.

Lørdag valgte vi at køre op til Los Angeles igen. Denne gang for at gå på sightseeing. Vi tog hele turen med turistbus op i Beverly Hills og Bell Air og så på store huse og berømte menneskers hjem. Det var bare en lortetur, for guiden sad stadig fast i filmstjerner fra 20erne og 30erne, og man kunne faktisk ikke rigtig se noget ud af bussen. Men vi så Hollywood skiltet igen - fra en lidt bedre vinkel, og vi fik STORE is. Gik også en tur på Hollywood Walk of Fame og så på stjerner. En lækker by, hvor der sker rigtig mange ting, men det er også centreret omkring film, folk, der er klædt ud som filmstjerne og går rundt på gaderne, så turisterne kan få taget et billede sammen med Jack Sparrow osv. Vi fik ikke taget mange billeder, men her er lidt:

Vi fik ikke taget billeder af nogle store huse, men i stedet kan I få lov til at se den udsigt, som jeg har hver morgen, når jeg vågner :p

Søndag slappede vi af, og mandag var vi lige pludselig blevet center ledere. De andre var på det nye center for at male videre, og der stod vi så sammen med Shelly og 20 unger .. Utroligt, at så mange hjemløse - og gadebørn (for der er rent faktisk forskel på de to udtryk) kan være på så lidt plads sammen og alligevel enes. Ungerne har virkelig taget os til sig, og henvender sig til os på samme niveau som de gør de andre vejledere, der har været der længere tid. Efter vi lukkede centret legede vi skolebus og kørte unger hjem.
I dag, tirsdag stod vi for madlavning, så den har stået på frikadeller med kartoffelmos hehe Det var noget, de kunne lide. Jeg ved ikke rigtig, hvad det er med Amerikanere og frikadeller, men den virker hver gang. Vi har igen i aften være center ledere sammen med Chris, og har IGEN leget skolebus. I dag skulle en af ungerne et godt stykke op på et andet bjerg, der ligger bag ved vores bjerg, så Jette har kørt på smalle, ensporede bjergveje i mørke .. en smule interessant hehe

I morgen onsdag står den på Disneyland, og så er vi ved at være færdige i Oceanside. De flytter centret her i weekenden, hvor vi jo egentlig burde vende snuderne imod Houston på fredag .. Men mon dog ikke vi udsætter vores 38 timers bustur til på søndag, så vi i det mindste kan være med til at flytte på lørdag hehe Det er så svært at tage herfra!!! Både fordi omgivelserne er utrolige, vores mennesker er utrolige, ungerne er utrolige, og øj, hvor gad jeg godt lave det her resten af livet. Især, når man har unger her, der stoler på en og regner med en, fx som hjælp til at lave CV'er, til at søge jobs osv. En ting er at arbejde med børn på døgninstitution i Danmark .. en anden ting er at gøre en forskel for et barn, der bogstavelig talt har ingen ting.
Men skolen kalder snart. Alle andre er startet på seminariet igen i går, og vi savner også folk derhjemme. Det siges oven i købet, at vi er savnet derhjemme også hehe Så Houston - here we come again, og så er det ind i en flyver til lille Danmark.

Det er dog en lille verden. En af ungerne .. Squirrel kom hen til mig i dag og sagde "jeg elsker dig" på perfekt dansk. Det var endelig gået op for hende, at vi er fra Danmark, og hendes bedstemor er dansk og bor i København .. Det er da lidt syret. Godt nytår fik hun også sagt haha Det er så ca også det eneste hun kan sige .. men alligevel. Lille verden :o)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvor er det dog skønt at I endelig er kommet igang med det I kom for, og at I er så glade for det. Skønt at I så hurtigt opnåede ungernes tillid, meeen det bliver dejligt Gitte at få dig hjem. Du skal nok få flæskesteg når du kommer.
Stort knus fra os herhjemme.
Mor